South-West London House Putney

MWA successfully completed the enlargement and improvement of this high quality family dwelling, located in a south-west London. The works included the extensive restoration of the original Victorian dwelling house. Traditional detailing was carefully employed to ensure the preservation and enhancements of the building’s original proportions and features

A two-storey glazed rear extension to the rear of the main house creates a dramatic contrast with the existing building. Here, MWA employed the use of a light-weight stone structure so that the building’s original form and detailing is clearly visible through the new extension.The extension also permits views into the generous rear garden from most rooms on the ground floor.

New light wells to the front and rear of the house provide generous light to the new lower ground floor level which was excavated whilst the original structure was carefully supported above. The proposal incorporates features designed to achieve an environmentally sustainable building – reducing the impact of the dwelling on the local environment, and minimising long term running costs.

Size 8,600 SQ.FT
Client Private
Status Completed
Contractor Cape Construction
Structural Engineer Form SD
M&E Consultant Studio Nine
Photography Jason Ellis

Related Projects